Сабор „Врела Хомоља” 2018. године праћен је и бројним изложбама, међу којима је помене вредна и поставка слика Милене Павловић – Барили, једне од најзначајнијих представница европске уметничке авангарде четврте деценије двадесетог века.

Међународна ликовна колонија „Хомоље АРТ 2018” отворена је у Жагубици у недељу, 20. маја. Организатор је, уз материјалну подршку локалног руковаодства, као и сваке године Удружење ликовних уметника Хомоља.

Међународна ликовна колонија под називом „Импресија четири елемента”, аутора Павла Миладиновића, уприличена је у галерији ликовних уметника у Жагубици, а о самом уметнику и његовим делима говорила је историчар уметности Јулија Башић.

Удружење ликовних уметника Хомоља отворило је изложбу Петра Пауновића Пекоса, песника и сликара из Жагубице. Изложби су присуствовали помоћник председника општине Жагубица, Душан Милосављевић, сликари Хомоља и љубитељи сликарства. Скуп је поздравио и председник Удружења ликовних уметника Јанко Лалић, који је говорио о стваралаштву аутора изложених дела.

© 2017-2023 Завичајни музеј Хомоља у Жагубици
Трг Јована Шербановића 5 12320 Жагубица

Free Joomla templates by L.THEME